Η Motul κάνει πιο “ελαφριά” τη δουλειά των φορτηγών βαρέως τύπου!

Η  Motul είναι υπερήφανη για τη μεγάλη γκάμα των προϊόντων της για όλους τους αγωνιστικούς κλάδους  - από τα  αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες μέχρι τα σκάφη αναψυχής. Ας μην ξεχνάμε όμως τον μεγάλο αδελφό όλων αυτών ...τα αγωνιστικά φορτηγά!

Αξιοποιώντας πλήρως τη σειρά Heavy Duty της Motul, ο διεθνής ειδικός λιπαντικών υποστηρίζει τεχνικά την Rooster Racing στο Πρωτάθλημα Βρετανικών Ομοσπονδιών Φορτηγών (BTRA), που περιλαμβάνεται στη σειρά αγώνων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Φορτηγών της FIA.

Οι επιθυμίες των χιλιάδων “οπαδών” των αγώνων φορτηγών έγιναν πραγματικότητα στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου στο “σπίτι” των αγώνων αντοχής, το Le Mans, όπου διοργανώθηκαν οι πρώτοι αγώνες αποκλειστικά για φορτηγά - το FIA ETRC, το Γαλλικό Κύπελλο Φορτηγών και το BTRA - συμμετέχοντας στην εκδήλωση ως ανεπίσημος αγώνας του εθνικού πρωταθλήματος. Με τα φορτηγά να σείουν το έδαφος και να ξεσηκώνουν δυναμικά τις αισθήσεις, οι θεατές απόλαυσαν ένα μοναδικό θέαμα, με πολλή αγωνιστική δράση.

Από τους τέσσερις αγώνες που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο, ο οδηγός της Rooster Racing, Luke Taylor, κέρδισε τρεις φορές τη 2η θέση και μία φορά την 3η, γεγονός που έκανε ονειρικό το Σαββατοκύριακο του οδηγού από το Μάντσεστερ και του "King Klaus", του αγωνιστικού φορτηγού του MAN.

Η Motul παρήχε στην ομάδα τα πολύ συγκεκριμένα προϊόντα που απαιτούνταν για αυτό το είδος αγώνων: το Tekma Ultima + 5W30 για κινητήρες πετρελαίου, το Gear Synt TDL 75W90 για κιβώτια ταχυτήτων και το Multi ATF υγρό για συστήματα διεύθυνσης, τα οποία συνέβαλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση του Rooster Racing.

Ο οδηγός, Luke Taylor, εξηγεί πώς η Motul έκανε πολύ πιο εύκολο το έργο μιας τέτοιας αγωνιστικής ατμόσφαιρας: "Για κάποιο χρονικό διάστημα είχαμε προβλήματα με το τιμόνι, το οποίο έκανε το φορτηγό πολύ πιο δυσκίνητο, ιδιαίτερα στις στροφές. Συζητήσαμε το θέμα με τον τεχνικό της Motul, ο οποίος αμέσως κατάλαβε το πρόβλημα και συνέστησε να χρησιμοποιήσουμε το Motul Multi ATF. Από τη στιγμή που ακολουθήσαμε τις οδηγίες του στο Le Mans παρατηρήσαμε σημαντική βελτίωση στο χειρισμό του φορτηγού κατά τη διάρκεια του αγώνα και, επιπλέον, βελτιώθηκαν τα αποτελέσματά μας. Σίγουρα η καλύτερη απόφαση που πήραμε!”

Ο Keith Johnson, επικεφαλής του τμήματος Heavy Duty της Motul, πρόσθεσε: "Έχουμε εξελίξει την γκάμα των προϊόντων που διατίθενται για τα βαρέα οχήματα και, όπως στην περίπτωση των αυτοκινήτων και άλλων αγωνιστικών οχημάτων, η φυσική εξέλιξη ήταν να εμπλακούμε στους αγώνες φορτηγών. Όπως αποδείξαμε στους άλλους τομείς του μηχανοκίνητου αθλητισμού, οι αγώνες - και ειδικά οι αγώνες αντοχής - είναι το καλύτερο εργαστήριο και σημείο δοκιμών για την εξέλιξη των προϊόντων μας, πριν την ευρεία διάθεσή τους στους καταναλωτές. Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη νέα συνεργασία με αυτήν την πολλά υποσχόμενη ομάδα".