KING OF EUROPE PROSERIES FINAL ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

H συμμετοχή της Motul σε αυτό το ραγδαία αναπτυσσόμενο μηχανοκίνητο άθλημα ξεκίνησε το 2011 με το King of Europe. Το 2016, με την άνοδό του στην  παγκόσμια σκηνή με την αυξανόμενη αναγνώριση και δημοτικότητα του drifting παγκοσμίως, η Motul παρέμεινε  βασικός συνεργάτης. Πράγματι, το 2016, το Federal Tyres King of Nations εξελίχθηκε στο Παγκόσμιο Intercontinental Drift Series με αυξημένους διεθνείς ανταγωνιστές, πολλαπλούς αγώνες σε τέσσερις ηπείρους και μεγαλύτερη προβολή στα media, με τη Motul να παραμένει δίπλα στο Drift Series σε κάθε βήμα της πορείας του.

Το 2017, το King of Nations Pro Series επισκέπτεται σημαντικές αγορές, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες, την Ισπανία, την Ιαπωνία, την Αυστρία, τη Βραζιλία, το Μεξικό και την Αυστραλία. Επιπλέον αυτής της διεθνούς σειράς αγώνων, η Motul συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στο King of Europe, καθώς και στα King of Desert and King of Touge, με 22 αγώνες στη διάρκεια του έτους.

Το ελληνικό κοινό θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει αυτό το υπερθέαμα από κοντά και να βιώσει τις συγκινήσεις του τελευταίου αγώνα της σειράς King of Europe Pro Series στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών στις 7-8 Οκτωβρίου 2017. H Motul θα είναι εκεί με ισχυρή παρουσία τόσο εντός, όσο και εκτός της πίστας, με  πολλές εκπλήξεις για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η τεχνική του drifting όπου ο οδηγός κάνει το αυτοκίνητο να αποκτήσεις υπερστροφική τάση, στρίβοντας το τιμόνι ανάποδα,χάνοντας την πρόσφυση στους πίσω ή και σε όλους τους τροχούς, είναι εντυπωσιακή, θορυβώδης και με πολύ καπνό!! Είναι επίσης το ιδανικό εργαστήριο εξελιξης των προϊόντων της Motul, μιας και τεχνικά απαιτεί κινητήρες άνω των 800hp να δουλεύουν ασταμάτητα στις υψηλές στροφές. Το drifting αναδεικνύει την υψηλή απόδοση των προϊόντων της σειράς  300V Motorsport και ιδιαίτερα του αγωνιστικού λιπαντικού 300V Competition 15W50, το οποίο χρησιμοποιείται από τους αγωνιζόμενους για τους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες τους. Το αγωνιστικό υγρό μετάδοσης Gear 300 LS 75W90 για συστήματα περιορισμένης ολίσθησης (LSD) αποτελεί επίσης σημαντικό πλεονέκτημα στις ακραίες συνθήκες του αγώνα, όπως επίσης και προϊόντα όπως το αγωνιστικό υγρό φρένων RBF 660 και το πρόσθετο του συστήματος ψύξης MoCool.